Mobiel Vlaanderen
Wat? - Overzichtschema

Definitie

Ongeregeld vervoer is het vervoer van personen dat niet onder de definities van geregeld vervoer of de bijzondere vormen van geregeld vervoer valt. Denk bijvoorbeeld aan een busreis naar een vakantiebestemming met vooraf samengestelde groepen. Of vervoer naar speciale evenementen zoals sportwedstrijden, conferenties, studiedagen enzovoort.

Ongeregeld vervoer

figs/icons/taxiGaat het om ongeregeld vervoer met een voertuig geschikt voor ten hoogste negen personen (de bestuurder inbegrepen), dan wordt onderscheid gemaakt tussen twee categorie├źn :

  1. Duurt de rit (of de som van de verschillende ritten) minimum 3 uren, is deze bezoldigd en werd deze op voorhand afgesproken, dan wordt dit vervoer gecatalogeerd als een dienst voor het verhuren van een voertuig met bestuurder. Deze vorm van vervoer wordt verder in detail besproken in onderdeel B.2.B. van de website.

  2. Is de rit al dan niet op voorhand afgesproken en bezoldigd, dan spreken we over een taxidienst. Deze vorm van vervoer wordt verder in detail besproken in onderdeel B.2.A van de website.

Contact - FAQ - www.mobielvlaanderen.be - © 2022 - Afdeling Beleid