Mobiel Vlaanderen

Donderdag 15 september gaat de Week van Vervoering van startBRON : Minister Kathleen Van Brempt - Vlaams minister van mobiliteit, sociale economie en gelijke kansen
DATUM : 08-09-2005
TEKST :

Donderdag 15 september gaat de Week van Vervoering van start. Tijdens de Week van Vervoering organiseert de Vlaamse Overheid samen met KOMIMO (Koepel voor Milieu en Mobiliteit) talloze acties die duurzaam vervoer promoten. Vlaams Minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt zal aan heel wat van die activiteiten deelnemen.

Daarnaast ondersteunt Kathleen Van Brempt de Week van Vervoering met een mediacampagne. De slogan van de campagne luidt: "Het verkeersinfarct aanpakken? Neem het openbaar vervoer". De affiches zijn sinds 29 augustus te zien langs wegen in heel Vlaanderen.

Kathleen van Brempt: "Onze verkeersaders slibben langzaam dicht. Dat is erg nefast voor het milieu, de gezondheid en de circulatie. We moeten het risico op verkeersinfarcten vermijden. Het openbaar vervoer is daarvoor de bypass bij uitstek."

De Week van Vervoering is toe aan zijn tiende editie. Tussen 16 en 23 september worden duurzame vervoerswijzen een ganse week in de etalage geplaatst. Dit jaar draait alles het thema"Slim Mobiel".

Naast grootschalige projecten zoals Fiets naar Kyoto, de Open Straatdag en de Dag zonder auto mobiel in de stad wordt in heel Vlaanderen 7 dagen lang groen licht gegeven voor stappen, fietsen, openbaar vervoer en verantwoord autogebruik De coördinatie van de lokale acties gebeurt door de vzw Komimo. De affiches van de Vlaamse overheid zullen er nog hangen tot eind september. Ze worden begeleid door een tv-spot die wordt uitgezonden door Een, VTM, Kanaal 2, VT4 en Vitaya.

Voor meer informatie:

Bart Baeten
Komimo vzw
Tel: 09-242 32 35 of 0485-82 16 50
e-mail: bab@komimo.be
Website: www.komimo.be

Steve D'Hulster
Persdienst minister Van Brempt
Tel:02-553 63 41 of 0478/78.06.46
e-mail: steve.dhulster@vlaanderen.be
Link :Website Komimo