Mobiel Vlaanderen

Schelde - M/S Forwairet op zandbank - Stand van ZakenBRON : Het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Administratie Waterwegen en Zeewezen
DATUM : 20-09-2005
TEKST :

De bemanning van het vastgelopen schip M/S Fowairet, varend onder de vlag van Qatar, werd om 10u15 veiligheidshalve geƫvacueerd. Het schip, vastgelopen op een zandbank vertoonde immers, door het zakken van het water, enkele barsten in de romp. Omstreeks 11u30 werd eveneens alle op-en afvaart op de Schelde gestopt omdat ook de brandstoftanks begonnen te barsten. De Nederlandse autoriteiten, bevoegd op hun grondgebied ingeval van calamiteiten, doen al het nodige om verdere complicaties te vermijden.

Het schip liep eerder deze morgen om 5u15 vast ter hoogte van boei 53A (Rode Haven van Perkpolder nabij Hansweert), na door vermoedelijk technische stuurproblemen uit zijn roer te zijn gelopen. Even daarna werden verschillende sleepboten ingeschakeld om het schip vlot te krijgen. Dit is niet gelukt. Met het zakken van het water, net na springtij, kwam het schip definitief vast te zitten. Administratie Waterwegen en Zeewezen staat paraat om hulp te bieden mochten de Nederlandse Autoriteiten hierom verzoeken.

Voor meer persinformatie:

Vlaamse Chefloods (MVG/AWZ)
Schelde Coƶrdinatiecentrum (SCC)
Vlissingen
Tel.:0476/58.01.67