Mobiel Vlaanderen

Taxisector: gelijk werk, gelijke wettenBRON : Kabinet van Ben Weyts, Minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn
DATUM : 19-11-2014
TEKST :

De minister ontving de vertegenwoordigers van de taxisector om te praten over hun verzuchtingen. Ook de problematiek rond de alternatieve taxidienst Uber kwam ter sprake.

"Ik bekijk of het decretaal kader rond personenvervoer kan aangepast worden aan nieuwe evoluties in de sector", stelt de minister. "Maar sowieso zal dat decretaal kader voor iedereen gelijk zijn, dus ook voor Uber. Gelijk werk, gelijke wetten."

Weyts bevestigt dat de zogenaamde taxidienst van UberPOP absoluut niet beantwoord aan de decretale bepalingen. "Bezoldigd personenvervoer valt onder het decretaal kader en heeft dus ook specifieke verplichtingen. Chauffeurs moeten een speciale verzekering hebben en de taxi's worden om de zes maanden onderworpen aan een keuring bijvoorbeeld", aldus Weyts.

Weyts vindt het goed dat Brussels Airlines gedeeltelijk terugkomt op haar stappen. "Ik kan me inbeelden dat de luchtvaartmaatschappij het zelf ook vervelend zou vinden indien zij zelf het slachtoffer zouden zijn van oneerlijke concurrentie."