Mobiel Vlaanderen

Goedkoop Lijnabonnement voor bescheiden inkomensBRON : Kabinet van Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen
DATUM : 16-06-2008
TEKST : Het goedkoopste Lijnabonnement, namelijk 25 euro per jaar, zal binnenkort ook gekocht kunnen worden door gezinnen met bescheiden inkomens. Het gaat over mensen die onder het OMNIO-statuut vallen en een bruto gezinsinkomen hebben tot 13.321,80 euro per jaar, vermeerderd met 2.464,56 euro per gezinslid. Dit heeft Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt beslist. De mutualiteiten werken momenteel aan een eenvormig attest dat mensen nodig hebben om dit abonnement aan te vragen.

Vandaag zijn de goedkope abonnementen van 25 euro enkel toegankelijk voor de groep van weduwen, invaliden, gepensioneerden, wezen, mensen met een leefloon of inkomensgarantie. Met de nieuwe maatregel zullen ongeveer 340.000 mensen in Vlaanderen een goedkoop abonnement kunnen krijgen. Concreet gaat het bijvoorbeeld over een werknemer in een kapsalon, alleenstaand met één kind ten laste.

Minister Van Brempt kondigde deze maatregel vandaag aan naar aanleiding van de resultaten van een enquête die door het magazine Flair en Gelijke Kansen in Vlaanderen werd gehouden over éénoudergezinnen. Uit deze enquête blijkt dat de helft van de éénoudergezinnen het financieel vaak moeilijk heeft. Een kwart van de mensen gaf ook aan dat gratis openbaar vervoer hun leven zou verbeteren.Persinfo:
Sara Vercauteren, woordvoerster - 02-552.63.69 en 0495-21.56.69