Mobiel Vlaanderen

Nu al 4 miljoen euro voor veegmachines voor gemeentelijke fietspadenBRON : Kabinet van Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur
DATUM : 07-05-2008
TEKST : Sinds vorig jaar komt de Vlaamse overheid voor 50% tussen in de aankoop van veegmachines door gemeenten. Met deze veegmachines kunnen onder meer fietspaden degelijk onderhouden worden. De subsidiëring is zeer succesvol. Minister Hilde Crevits kende in minder dan één jaar tijd voor een bedrag van 4.133.000 euro subsidies toe in 110 dossiers. Op dit ogenblik lopen nog 25 aanvragen. Hiervoor maakt de minister bijkomend 1 miljoen euro vrij. Ze maakt zich sterk dat de bijkomende aanvragen effectief kunnen worden toegekend. Het was Vlaams volksvertegenwoordiger Carl Decaluwé die minister Hilde Crevits in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement hierover ondervroeg.

In minder dan één jaar tijd zijn al subsidies voor 110 aankoopdossiers voor veegmachines afgerond. De aankopen zijn als volgt verdeeld:
  • stad Antwerpen: 29
  • Intercommunale Imog (Kortrijk en omgeving): 36
  • Intercommunale Ivago (Gent & Destelbergen): 6
  • Individuele gemeenten: 49

Minister Hilde Crevits: “Het onderhoud van fietspaden is voor de Vlaamse overheid én voor de gemeenten prioritair. Door een substantiële subsidie voor de aankoop van veegmachines wordt het duurzaam én regelmatig onderhoud ook door de gemeenten verzekerd. De resultaten van deze aankopen zullen in de toekomst duidelijk worden.”

Morgen zal de minister op de persconferentie naar aanleiding van de eerste inventaris van alle Vlaamse fietspaden langs gewestwegen toelichten op welke manier gebrekkige fietspaden structureel worden aangepakt.Persinfo:
Cybelle-Royce Buyck, woordvoerster van Vlaams minister Hilde Crevits, 0486-14.12.72
e-mail: persdienst.crevits@vlaanderen.be
www.hildecrevits.be