Mobiel Vlaanderen

Mobiliteitscampagne: Winterweer? onderschat de risico's nietBRON : Administratie Wegen en Verkeer (AWV)
DATUM : 10-01-2005
TEKST : In 2005 worden opnieuw een reeks mobiliteitscampagnes gevoerd. Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, bijt de spits af met een campagne rond de 'winterdienst' van de Vlaamse overheid.

De 'winterdienst' van de Vlaamse overheid staat 24 uur per dag paraat om de gewest- en autosnelwegen ijs- en sneeuwvrij te houden. Door het continue raadplegen van het gladheidmeetsysteem, krijgen de verantwoordelijken van de strooidiensten een zeer goed beeld van de actuele wegdektoestand en van de voorspelde weersevolutie. Op basis van deze informatie -aangevuld met andere beschikbare bronnen zoals weerberichten en eigen waarnemingen- nemen zij de nodige beslissingen over interventies op de wegen. De voorspelling maakt dat niet alleen gestrooid wordt als er al een wintertoestand is, maar laat toe om een paar uur voor het glad wordt te strooien zodat de kans op ijzelvorming sterk vermindert.

Maar ook u kunt helpen om het verkeer veilig te houden bij winterweer. Gewoon door extra voorzichtig te zijn als het begint te vriezen. Bruuske manoeuvres en bumperkleven zijn alleszins uit den boze. Maar matig ook uw snelheid en vergroot uw volgafstand. En laat gerust overdag uw lichten branden, want een betere zichtbaarheid verkleint de kans op een ongeval.

De campagne omvat affiches langs het Vlaamse wegennet en advertenties in vier tijdschriften. Het thema 'winter op de Vlaamse wegen' wordt verder uitgewerkt in het januari-februarinummer van "Uitweg, het blad voor een betere mobiliteit". Meer uitleg over de 'winterdienst' van de Vlaamse overheid vindt u op de website van de administratie Wegen en Verkeer:
http://wegen.vlaanderen.be/verkeer/winter/

Voor meer informatie over de mediacampagne kan u terecht bij:

Sofie Vanhout
Communicatieverantwoordelijke
Administratie Wegen en Verkeer
Tel. 02-553 75 57
sofie.vanhout@lin.vlaanderen.beLink :wegen.vlaanderen.be/verkeer/winter/