Mobiel Vlaanderen

Verkeerscentrum Vlaanderen biedt gepersonaliseerde verkeersinformatie aan via e-mailBRON : Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement LIN
DATUM : 21-03-2005
TEKST : Sinds vorige zomer biedt de website van het Verkeerscentrum Vlaanderen real-time verkeersinformatie aan. Vandaag lanceert het Verkeerscentrum een nieuwe dienst: Spitsmail. Wie zich inschrijft, ontvangt gratis via e-mail verkeersinformatie op maat.

In juli 2004 startte het Verkeerscentrum Vlaanderen met haar website www.verkeerscentrum.be. Op de website vind je o.a. informatie over het Verkeerscentrum, over de rijrichtingen "1" en "2" op de Antwerpse Ring, enverkeersinformatie. Deze verkeersinformatie wordtautomatisch en in real-time gegenereerd uit het centrale systeem van het Verkeerscentrum.

Via het inschrijfformulier op www.verkeerscentrum.be, kies je zelf welke informatie je wenst te ontvangen, van welke wegen en op welk(e) tijdstip(pen).

Dankzij Spitsmail krijg je bijvoorbeeld op het einde vanje werkdag een overzicht van de files (en/of wegwerkzaamheden, ongevallen) op je traject naar huis in je mailbox. Voor je vertrekt heb je op die manier al een idee van wat je onderweg kunt verwachten.

Later dit jaar wordt de website van het Verkeerscentrum nog uitgebreid met een selectie van live camerabeelden.

Het Verkeerscentrum Vlaanderen is een onderdeel van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en een gezamenlijk initiatief van de afdeling Verkeerskunde en de afdeling Elektriciteit en Mechanica Antwerpen (EMA/AOSO). Verkeerskunde staat in voor het operationele, EMA/AOSO voor de technische uitbouw en ondersteuning. Het Verkeerscentrum monitort en beheert het verkeer op het snel- en gewestwegennet en staat in voor de verspreiding van verkeersinformatie.

Voor meer persinformatie:
Verkeerscentrum Vlaanderen
Vuurkruisenplein 20 - 2020 Wilrijk (Antwerpen)
Jochen Bessemans
Tel: 03-443 63 02 Gsm: 0476-84 57 67
ir. Kristof Smet
tel: 03-443 62 85Link :www.verkeerscentrum.be