Mobiel Vlaanderen

Eerste test digitale flitscamera's in HasseltBRON : Kabinetten van de Vlaamse ministers Kris Peeters en Katleen Van Brempt
DATUM : 26-04-2007
TEKST : Vandaag, donderdag 26 april, worden voor de eerste maal in ons land digitale flitscamera’s getest. Dit gebeurt in Hasselt. De test komt er op vraag van Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters en minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt.

“Digitale flitscamera’s zijn veel gebruiksvriendelijker. Het voordeel is dat de beelden online kunnnen doorgestuurd worden en er dus niemand ter plaatse moet gaan om filmrolletjes te vervangen. Flitspalen kunnen dan ook op moeilijker bereikbare plaatsen ingezet worden,” aldus de ministers.

De camera’s die worden opgesteld langs de N20 (Luikersteenweg) in Hasselt zullen tussen vandaag, donderdag 14u en morgen, vrijdag 9u de testmetingen doen. Deze metingen worden vergeleken met de metingen van een klassieke, analoge flitscamera die op dezelfde plaats geïnstalleerd is en hetzelfde verkeer meet. Het is dus de bedoeling om het systeem zelf te testen én niet om mensen al te gaan beboeten. Ter hoogte van de testsite zal dit ook duidelijk aangegeven staan.

Als deze test goed loopt, kan de modelgoedkeuring aangevraagd worden bij het federaal ministerie van metrologie en kunnen er digitale flitscamera’s worden aangekocht en ingezet.Meer info:
Luc De Seranno, woordvoerder van minister Peeters, 02-552.66.44 of 0477-38.23.37
Sara Vercauteren, woordvoerster minister Van Brempt, 02-552.63.69 of 0495-21.56.69