Mobiel Vlaanderen

Forse investeringen in vernieuwing openbaar vervoerBRON : Kabinet van Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Openbaar Vervoer, Sociale Economie en Gelijke Kansen
DATUM : 12-02-2007
TEKST : De afgelopen jaren heeft er een grote expansie plaatsgevonden van het openbaar vervoer. Het aanbod aan openbaar vervoer en het aantal reizigers zijn zeer sterk gestegen. Hierdoor zijn grote investeringen nodig om de goede werking en de veiligheid van het hele net te blijven garanderen.

Bovendien is het belangrijk om te werken aan de vernieuwing en de kwaliteitsverbetering van het openbaar vervoer in Vlaanderen. Tramverlengingen, de aanpak van stationsomgevingen, nieuwe bussen en trams en moderne stelplaatsen moeten de komende jaren de aanblik van het openbaar vervoer helemaal vernieuwen.

Voor de goede werking en de veiligheid van het net werd al 250 miljoen euro voorzien. Bovenop dit bedrag komt er dus een forse investering in vernieuwing van openbaar vervoer van 540 miljoen euro: 147 mio voor tramprojecten in Antwerpen, Gent en Limburg, 70 mio voor stationsomgevingen in 25 gemeenten, 159 mio voor bussen en trams en 163 mio voor stelplaatsen.

Voor Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt is de vernieuwing van het openbaar vervoer een absolute noodzaak: “De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd om veel meer mensen op bus en tram te krijgen. We noteren een verdubbeling van het aantal reizigers tussen 1999 en 2005. Door radicaal in te zetten op de kwaliteit van het openbaar vervoer wil ik deze reizigers meer comfort geven, maar ook nog anderen overtuigen. Dit kan alleen door extra investeringen in nieuwe projecten. In totaal gaat het over 540 miljoen euro extra.”Persinfo
Sara Vercauteren, woordvoerster minister Van Brempt - 02-552.63.69 - 0495-21.56.69
sara.vercauteren@vlaanderen.be