Mobiel Vlaanderen

Verkeersinformatie op maat van de weggebruikerBRON : Vlaams Verkeerscentrum
DATUM : 22-01-2007
TEKST : Is verkeersinformatie belangrijk voor u? Dan moet u beslist deelnemen aan de verkeersinformatie-enquête van het Vlaams Verkeerscentrum.

Samen met de wegpolitie zit het Verkeerscentrum op vlak van verkeersinformatie aan de bron. Dag en nacht houdt het Verkeerscentrum de verkeerssituatie op de Vlaamse autosnelwegen in het oog. In overleg met de federale wegpolitie leiden zij het snelwegverkeer in goede banen. De verzamelde informatie zetten ze om in verkeersinformatie die via allerlei kanalen wordt verspreid : internet, radio, borden boven de weg, enz.

Deze enquête maakt deel uit van de eerste fase van een groter plan om de dienstverlening van het Verkeerscentrum naar de weggebruiker te verbeteren. Met verkeersinformatie op maat raakt men immers vlotter op zijn bestemming!

Weggebruikers die betere informatie willen, kunnen daar dus zelf aan meewerken. Deelnemen duurt maximum een kwartiertje. De vragenlijst bestaat hoofdzakelijk uit meerkeuzevragen.

Wanneer gebruikt u de snelweg? Met welk doel? Maakt u dan gebruik van verkeersinformatie? Via welke kanalen informeert u zich? Kent u de website www.verkeerscentrum.be? Wat kan er volgens u nog beter? Met het antwoord op deze en andere vragen kunnen wij het profiel en de behoeften van de weggebruiker in kaart brengen.

Concreet: De enquête loopt van maandag 22 januari 2007 tot maandag 27 februari 2007 op de website van het Verkeerscentrum.

Alle deelnemers maken kans op één van de 8 duotickets voor een bezoek aan het Verkeerscentrum.Voor meer informatie:
Mieke Van Grimberge
Departement Mobiliteit en Openbare Werken
Afdeling Verkeerscentrum
tel.: 03-443.62.99
e-mail: mieke.vangrimberge@mow.vlaanderen.beLink :Website van het Verkeerscentrum