Mobiel Vlaanderen

Verkeersveilige scholen beloond met veiligheidshesjes van Levenslijn - KinderfondsBRON : Kabinet van minister Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen
DATUM : 08-12-2004
TEKST : Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt beloont scholen die inspanningen doen rond verkeersveiligheid met fluo-veiligheidshesjes van het Levenslijn - Kinderfonds. In 2004 krijgen 52 scholen in Vlaanderen elk 30 fluojasjes. Deze scholen werkten in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) aan verkeersveiligheid in en rond hun school. Scholen die volgend jaar inspanningen doen, mogen hetzelfde pakket veiligheidshesjes verwachten. In totaal trekt minister Van Brempt hier 50.000 euro voor uit.

De veiligheidshesjes worden uitgedeeld aan scholen die dit jaar verkeersbrevetten van de VSV behaalden. Met de verkeersbrevetten wil de VSV kinderen grondig voorbereiden op hun deelname in het verkeer, zowel de voetgangers als de fietsers. Deze verkeersbrevetten moeten leerkrachten stimuleren om van hun verkeerslessen praktijklessen te maken. Jonge verkeersdeelnemers worden door het behalen van een brevet beloond voor hun inzet, kennis en vaardigheid. Van Brempt: "De verkeerslessen in de 52 scholen bevatten veel meer dan het memoriseren van verkeersborden tussen de vier muren van het klaslokaal. Het zijn lessen met street credibility: kinderen leren op de openbare weg hoe ze met verkeer moeten omgaan."

Kathleen Van Brempt deelde vandaag samen met verantwoordelijken van het Levenslijn - Kinderfonds en de VSV de hesjes uit in de Sint-Jan Berchmansschool in Mechelen. De leerlingen van het tweede leerjaar kregen ook hun verkeersbrevet van Startstapper van de minister.

De hesjes van het Levenslijn - Kinderfonds zijn ontworpen door Walter Van Beirendonck, voldoen aan de Europese reglementering en maken kinderen zichtbaar in het verkeer. Het project is niet alleen positief voor de verkeersveiligheid, de opbrengsten gaan ook naar het Levenslijn - Kinderfonds, dat dit jaar actie voert rond het thema 'meer en veiliger mobiliteit voor kinderen en jongeren'.


Meer info:

Sara Vercauteren, persdienst minister Van Brempt, 02/552.63.69 of 0495/21.56.69