Mobiel Vlaanderen

Nieuwe portal site "Mobiel Vlaanderen"BRON : Kabinet van minister Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen
DATUM : 25-11-2004
TEKST : Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt kondigde op 25 novembertijdens de viering van 25 jaar verkeersredactie de nieuwe portal site "Mobiel Vlaanderen" aan.
Die site ontsluit vanaf vandaag op een éénvoudige en vraaggerichte manier relevante diensten en informatie over verkeer en mobiliteit in Vlaanderen, België en Europa. Deze site is in haar nieuwe vorm sinds vandaag bereikbaar op het webadres http://www.mobielvlaanderen.be. In totaal omvat dit nieuwe portaal 700 webpagina's, 1.300 downloadbare documenten en ongeveer 800 unieke externe links naar websites en pagina's.

Die portal site kwam er nadat uit een klantenbevraging van de Vlaamse administratie in 2004 bleek dat er nood was aan een degelijke en klantvriendelijke portal site.
Uit die bevraging bleek dat de burger wenst geïnformeerd te worden over openbaar vervoer, wegeninfrastructuur, de verkeersveiligheid, reisinformatie, verkeersreglementering en verkeerscontrole. De bedrijven verwachten van de overheid eerder tools en informatie voor het verbeteren van de bereikbaarheid voor hun klanten, leveranciers en personeel.
De aanbieders van personenvervoer en goederenvervoer vragen voornamelijk accurate verkeersinformatie en in de tweede plaats informatie over openbare werken.

Bij de overheden zijn de gemeenten en de provincies de belangrijkste vragende partijen. Zij wensen informatie over openbare werken, het wegennetwerk en het beleid. De beleidsinformatie die zij wensen, kan opgesplitst worden in richtlijnen en best practices en de toegang tot mobiliteitsstudies en -rapporten.

Minister Van Brempt onderstreepte dat de Vlaamse overheid met deze website eveneens de nieuwste ontwikkelingen in het domein verkeer en mobiliteit wil communiceren. Dit zal gebeuren via nieuwsberichten en een overzicht van relevante nieuwsbrieven en periodieke publicaties. De Vlaamse infolijn zal de vragen die via de website binnenkomen beheren en op de gewenste manier beantwoorden (e-mail, telefonisch en begeleid surfen).

Bij de opbouw van deze website werd rekening gehouden met visueel gehandicapte internetgebruikers. Het BlindSurfer-kwaliteitsmerk is aangevraagd.


Meer info:

Marleen Govaerts, projectmanager mobiliteitscel: Tel. 0478/66.65.80
Koen Santermans, persmedewerker minister Van Brempt: Tel 0499/59.39.14Link :www.mobiervlaanderen.be