Mobiel Vlaanderen

GEOPORTAAL MOBILITEIT - GEOLOKET ONGEVALLEN

De ontwikkeling van het Geoportaal Mobiliteit – Geoloket Ongevallen kadert binnen het streven naar een optimale kwaliteit en ontsluiting van de verkeersongevalgegevens. Het is immers belangrijk te kunnen beschikken over kwalitatieve en recente gegevens, evenals over betrouwbare verkeersongevallenstatistieken. Met dit Geoloket Ongevallen wensen we de mogelijkheden tot het uitvoeren van verkeersongevallenanalyses in het bijzonder te vergroten en faciliteren.

De verkeersongevallen in het Geoloket Ongevallen betreffen de niet-gewogen verkeersongevallen.

OPGELET :
De detailgegevens betreffende de individuele verkeersongevallen betreffen gecodeerde persoonsgegevens en vallen bijgevolg onder de privacyregelgeving.


NIEUWS


 • Nieuwe gebruikershandleiding beschikbaar (14 mei 2013)
 • De tweede in productie stelling (IPS) werd uitgevoerd op 21 november 2012
 • De verkeersongevallendata 2009 en 2010 werden toegevoegd aan het Geoloket Ongevallen
 • De eerste in productie stelling (IPS) werd uitgevoerd op 13 maart 2012

HANDLEIDINGMETADATASTART eLEARNING


Met onderstaande eLearningmodules kunt u de toepassing Geoloket Ongevallen leren gebruiken.
De modules worden aangeboden in .SWF formaat. Deze kunt u gewoon openen door op de link te klikken. Indien dit niet lukt, installeer dan eerst de player.

We raden u aan de modules te bekijken in de aangegeven volgorde.

Download Flash player (3,94 MB)

 • Module 1: Kennismaking Geoloket Ongevallen SWF icoon (8,80 MB)
  Werken met het hoofd- en linkermenu;  Inklappen linkermenu en hoofding; Inzoomen op verschillende manieren; Verslepen van de kaart; Ga naar vorige en volgende extent; Bewaren instellingen.

Duur: 5 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 2: Positioneren op adres, ongeval en zichtbare lagen identificeren SWF icoon (5,06 MB)
  Positioneren op adres; Labels van een laag aan-/uitzetten; Ongevallenlaag zichtbaar maken op de kaart; Laag actief/niet actief maken, Ongeval identificeren; Zichtbare lagen identificeren; De kolommen van de resultatentabel aanpassen; Vanuit de resultatentabel zoomen naar een element en laten oplichten.

Duur: 6 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 3: Werken met lagen SWF icoon (5,66 MB)
  De verschillende soorten lagengroepen; De verschillende soorten lagen; Lagen zichtbaar/onzichtbaar maken; Lagen en lagengroepen naar de bibliotheek sturen en terug ophalen, Instellingen bewaren; Basisinstellingen terugzetten.

Duur: 7 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 4: Maak filter SWF icoon (2,42 MB)
  Maken en uitvoeren van een filter; Bewaren van een filter; Werken met de Lijst voorgedefinieerde filters; Werken met de resultatentabel; Werken met de tijdelijke laag Resultaat filter.

Duur: 3 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 5: Maak uitgebreide filter en maak lijst SWF icoon (2,50 MB)
  Filter aanmaken en uitbreiden; Comparators aanpassen; Operators aanpassen; Filter bewaren; Filter uitvoeren en visualiseren; Kolommen in de resultaten zichtbaar/onzichtbaar maken; Kolommen in de resultaten verplaatsen; Lijst maken in csv.

Duur: 6 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 6: Filter omzetten naar thematische laag SWF icoon (3,04 MB)
  Filter maken; Filter uitbreiden; Laag zichtbaar/onzichtbaar maken; Labels aan/uit zetten; Filter omzetten naar thematische laag; Filter uitvoeren op een thematische laag; Thematische laag zichtbaar/onzichtbaar maken; Instellingen bewaren; Basisinstellingen herstellen.

Duur: 5 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 7: Lijst maken van een selectie ongevallen SWF icoon (9,06 MB)
  Ongevallen selecteren met polygoon; Ongevallen aan selectie toevoegen/verwijderen; Selectietabel bewerken; Lijst maken vanuit selectietabel in csv; Lijst maken vanuit het contextmenu in Excel.

Duur: 4 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 8: Maak rapport SWF icoon (7,88 MB)
  Ongevallen selecteren met polygoon; Maak rapport via selectietabel; Maak rapport via het contextmenu van een laag; Toevoegen attributen; Sorteren; Uitleg Excel; Bewaren rapport.

Duur: 5 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 9: Maak rapport met statistieken SWF icoon (3,94 MB)
  Maak rapport met statistieken; Sorteer het rapport; Groepeer de resultaten; Maak subtotalen per attribuut; Maak eindtotalen; Maak een combinatie van statistieken met een gewoon rapport; Rapport downloaden.

Duur: 10 min.
Versie 02/03/2012

 • Module 10: Maak overlapgebied SWF icoon (3,76 MB)
  Maak overlapgebied; Pas buffer overlapgebied aan; Labels van een laag aan-/uitzetten; Maak filter op overlapgebied; Verwijder overlapgebied en filter.

Duur: 4 min.
Versie 02/03/2012

Duur: 2 min.
Versie 02/03/2012